Er du på jagt efter det helt perfekte skrivebord til dit hus, værelse eller lejlighed? Der er mange smukke og unikke skriveborde derude, som passer til mange forskellige rum og stilarter, så det må siges, at der i den grad er nok at vælge imellem.

Når du skal vælge dit skrivebord, så er det vigtigt, at du finder et bord, som passer godt ind i det rum, det skal stå i – både stilmæssigt og i forhold til hvor meget der er plads til i rummet. Et mindre skrivebord som et væghængt skrivebord vil egne sig bedre, hvis man ikke har så meget plads, men man kunne også sagtens komme frem til nogle mere alternative løsninger, som eksempelvis kombinerer skrivebordet med spisebordet. Der er mange muligheder, og dem kan du læse om her.

Den praktiske løsning: Et væghængt skrivebord

Hvis man eksempelvis er et ungt mennesker, som bor i en lille lejlighed eller har et lille værelse i et bofælleskab, så bliver man nødt til at prioritere i, hvad man egentlig kan have plads til. Så hvis man virkelig gerne vil prioritere et skrivebord, så skal man måske overveje et praktisk Væghængt skrivebord, som netop er mindre i størrelsen, og desuden kan slåes ud, så det ikke altid fylder så meget.

væghængt skrivebord

Når man netop ikke har alt for meget plads, kan man blive nødt til at tænke i disse praktiske løsninger og eksempelvis vælge et væghængt skrivebord fremfor det traditionelle, men det har bestemt også sin charme. Det giver i hvert fald en fed effekt, når man kan se på værelset, at det har faktisk har mange flere funktioner, end man lige umiddelbart skulle tro.

Kombineret skrivebord og spisebord

I forlængelse af den førnævnte løsning, som er meget praktisk, hvis man ikke har alt for meget plads at gøre godt med, er at købe et lækkert bord, som både kan fungere som spisebord og skrivebord, men som har en lidt større størrelse en det væghængte skrivebord. 

Når man vælger denne løsning til sit skrivebord, så kan man i princippet bare tage ud og kigge efter flotte spiseborde, så det netop kan passe til begge dele. Det er desuden ret hyggeligt at have denne type kombinerede bord, hvis man bor lidt flere mennesker sammen – eksempelvis i et kollektiv. Så vil man nemlig opleve hyggen ved, at der er mange samlet om bordet, som laver forskellige ting.

Det klassiske skrivebord med skrivebordfunktion

Hvis man har alverdens plads at gøre godt med og måske bord i en dejlig stor lejlighed eller et hus, så vil de fleste nok gå med det klassiske skrivebord, som også har alle de typiske skrivebordsfunktioner – eksempelvis skuffer og den slags. Altså et skrivebord, som altid står fremme, og som kun bruges som skrivebord. Hvis man har plads til det, kunne det også være en meget god ide at dedikere et helt rum til kontor, da skrivebordet bedre kommer til sin plads der. Her har du så mulighed for at vælge lige præcis den størrelse og det materiale, du helst vil have – det kan man nemlig, når man har en masse plads.