Når du skal finde foder til din hund, er det vigtigt, at du er velovervejet, så du finder det rette foder. Det handler nemlig ikke om at finde noget hurtigst muligt, da det også handler om at finde det bedst mulige, som din hund gerne vil spise og som indeholder alt den nødvendige næring.

Indholdssammensætningen skal være den rette

Sammensætningen af indholdet af hundefoderet er nemlig essentiel for, at din hund får den næring, den har behov for. Proteinindholdet i foderet skal stemme overens med din hunds aktivitetsniveau og alderen. En ung hund har mere brug for protein sammenlignet med ældre hunde, da den unge hund skal vækste og vokse sig større. I forhold til fedt skal hunden have i forhold til dens kropsbygning, og hvis du gerne vil have hunden til at tabe sig, kan det være en fordel at vælge foder med lidt mindre fedt.

Din hund skal også have kulhydrat for at få energi til dagens strabadser, og her kan det være en fordel at vælge nyttige kulhydrat fra kornprodukter, kartofler eller i grøntsager. Derudover er der også behov for omega 3 og 6 fedtsyrer samt forskelligt frugt og grønt, som din hund også har behov for. Derfor er det altså vigtigt at sikre sig en god indholdssammensætning, så din hund har de bedste forudsætninger.

https://dyreverdenen.dk/arion

Hvad kan din hund bedst lide?

Derudover handler det også om at finde ud af, hvad din hund helst vil have og bedst kan lide. Det er især vigtigt, så du kan sikre dig, at hunden spiser det foder, den bliver tilbudt, mens det også er bedst for hunden at få noget, den bryder sig om. Her kan du vælge at prøve dig lidt frem, så du kan finde ud af, hvad din hund foretrækker, så du derigennem kan finde din hunds yndlingsfoder. Derfor skal du altså kombinere valg af den rigtige smag med indholdet i foderet, så du på den måde finder noget foder, din hund godt kan lide og som giver den næring, der er behov for. Det giver din hund en bedre appetit, så du sikrer, at din hund får den korrekte næring.

Find et mærke med god erfaring inden for området

Foderet er fra en producent, og her kan det være en fordel at finde en producent med god erfaring, hvilket eksempelvis kan være i form af Arion hundefoder, hvor der er 40 års erfaring. Denne erfaring giver dig som hundeejer mange forskellige fordele. Først og fremmest ved du, at der i mange år er arbejdet på at finde den rette sammensætning af foder, så du får foder af høj kvalitet. Derudover vil en producent med så god erfaring også være ajourført med ny forskning og viden, som du og din hund kan nyde godt af.

Dernæst vil et mærke med meget erfaring vide, hvilken type af kød der udvælges, mens de andre ingredienser også oftest vil være udvalgt nøje, så du får det bedste hundefoder af højeste kvalitet.