Havemøbler i en god kvalitet, som bliver behandlet korrekt, kan holde i rigtig mange år. Det kan godt betale sig at investere i havemøbler af god kvalitet. De er både pæne at se på og de holder længere tid. Køb flotte møbler, som du ved du gider se på i mange år. Haven kan være et ekstra rum, hele sommeren igennem, hvis du gør lidt ekstra ud af det. Lad dine havemøbler blive del af din hyggelige have.

Kvalitet betaler sig i længden

Som med de fleste andre ting du kan købe, hænger pris og kvalitet sammen. Havemøbler er ingen undtagelse. Det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra på ordentlige havemøbler. Dels er de pænere at se på, dels holder de i mange flere år.

Lav hygge i din have, med lækre havemøbler

Køb møbler som du synes er hyggelige. Sæt et par pæle i jorden og køb et sejl, som du kan hænge over terrassen, på de fugtige og grå dage. Fyld krukker med skønne blomster og sørg også for hyggelig belysning. Lanterner til levende lys, giver en rigtig hyggelig stemning. Det er vigtigt at din have og din terrasse er hyggelig og indbydende. Er den grå og kedelig, kommer du ikke til at bruge den, heller ikke selv om vejret egentlig er fint.

Valg af materialer har betydning for holdbarheden

Lad for himmelens skyld være med at købe havemøbler i plastik. Det er både grimt og slet ikke fair overfor planeten. Plastik er nemt, hurtigt og billigt, men på ingen måde bæredygtigt. Havemøbler i plastik bliver hurtigt grimme og holder sjældent ret længe. Køb lækre materialer. Træ fra ikke truede træer, metal og glas. Havemøbler i træ kan holde i rigtig mange år, hvis træet bliver behandlet ordentligt. Metal kan også holde længe, hvis det tages indenfor hver vinter og ikke udsættes for fugt.

Pas dine havemøbler og forlæng deres levetid

Har du investeret i ordentlige møbler af træ, er det bedst at tage dem inden døre i vinterhalvåret. Et lukket isoleret skur, som ikke er fugtigt, er også okay. Lader du dem stå ude i vind og vejr, halvere du deres levetid og de bliver hurtigt trælse at se på.

Træ skal have olie. Det er ikke sikkert du behøver give dem olie hvert år. Du kan se det på træet, når du tager dine havemøbler frem om foråret. Er træet tørt, skal det have olie.

Har du købt metal som eventuelt er malet eller lakeret, er det også meget vigtigt at tage dem ind om vinteren. Metallet ruster i samlingerne, hvis det bliver udsat for alt for meget fugt.

Giv træet olie

Børst møblerne for skidt, støv og snavs. Slib overfladen let. Børst igen. Gnid træet ind i olie. Lad olien trænge godt ind. Slib igen. Giv igen olie. Sørg for at tørre overskydende olie væk. Så enkelt er det at passe på sine lækre havemøbler.