Selvom mange måske er bekendte med denne information, så skal vi lige en gang for alle have på plads, hvor CBD-olie kommer fra, og hvad det egentlig er. Første og fremmest kommer CBD fra hamp, som er en plante. Planten består af ganske lidt THC, som er det, vi kender i almindelig folkemunde, som hash. Og det at ryge hash er jo for rigtig mange mennesker, noget der går hen og bliver til et misbrug. CBD-olie er også hash, men THC-indholdet er så lavt i olien. Læs mere i følgende artikel om holdninger til den omtalte CBD-olie.

CBD-olien er lovlig

CBD-olien er lovlig at anvende til at dryppe i øjnene eller på tungen, fordi indholdet er reguleret og overhovedet af loven, så folk ikke kan købe større mængder, end hvad loven tillader på apoteker og øvrige butikker. CBD-olien kan hjælpe dig til at slappe af. Det kan lindre dine smerter rundt omkring i kroppen, og så kan det hjælpe eksempelvis kræftramte patienter. CBD-olien er dermed et harmløst middel, som rigtig mange mennesker anvender og ikke kan undvære på en helt normal hverdag. Se det gode udvalg og tjek ​​CBD-oliens pris her.

Legaliseringen af Hash

Et godt argument, for at droppe frit køb af CBD-olie herhjemme i Danmark, kunne kyde,  hvor skal det dog så skal ende? For alle de mennesker, der bare vender sig til olien og måske vil have mere. Der er det med at huske på, at nogle fagfolk jo har tilladt købet af CBD-olien, fordi den sundhedsmæssigt på flere parametre er uskadelig. Det må vi hvert fald stole på.

Debatten om legalisering af hash deler vandene. Nogle mennesker har et meget stramt forhold til rygning af hash og rusmidler generelt, at CBD-olie selv, virker enormt skræmmende. De tror ikke det kan være godt for krop og sindet i hverdagen, selvom der er belæg for det. Der er mange, der finder det enormt skræmmende at putte noget i sig, der i princippet indeholder THC – noget fra en rigtig hashplante. Det vil de ikke have noget at gøre med ofte på grund af THC´s skadelige påvirkning på vi mennesker, når det bliver røget og indtaget i højere grad.

Liberalt syn

Andre har et mere frit og liberalt syn. Ønsker at den enkelte borger kan bestemme mere selv. Også når det gælder hash og joints eksempelvis. De mener godt at samfundet kan lade borgerne selv styre deres hashforbrug. Argumentet kan her også være at se det sundhedsforebyggende i CBD-olie. Også hvis der var mere THC-indhold. De føler danskerne godt selv mere må afgør, hvad de vil udsætte deres krop for. Hvilke risikoer, de vil kaste sig ud i. Så er der også det kriminelle aspekt i legalisering af hash selvfølgelig. Det er holdninger også tit helt forskellige. Nogen ser store kriminelle udfordringer i samfundet nu og som blot vil fortsætte. Andre mener, vi vil få et samfund med mindre kriminalitet. De som er stærkt afhængige af hash vil dog forblive det, men ikke nedslide sig selv  eller være til fare for andre. Det sker ofte, at det kan skabe utryghed, når misbruger render rundt på den desperate jagt i byen efter hash og pengene dertil. Et misbrug af hash fører ofte til et misbrug af hårdere stoffer.