Ethvert gammelt hjem kan trænge til nogle nye ændringer. Først og fremmest kan det være rart at få noget nyt til hjemmet, som måske gør, at det ikke ser så gammel ud mere. Men det kan også være på tide at skifte noget ud, som måske ikke fungerer så godt mere. Har du et gammelt hjem, der enten er ved at blive for gammelt og derfor trænger til noget nyt eller du bare synes skal friskes lidt op, kan du her få nogle gode ideer.

Facaden på huset

Noget af det, der har stor betydning for huset, er facaden. Det er det første man ser og derfor er det også her, man får et indtryk af, hvordan hele huset er. Når man har et gammelt hjem, kan specielt facaden godt blive lidt kedelig og trist at se på. Derfor er den en god ide at starte på facaden.

En af de ting du kan ændre ved facaden, er døren. En facadedør er den dør, som man næsten altid kommer ind af, altså den primære dør. Derfor vil denne dør have en stor betydning for facaden. Facadedøren kan ændre hele stilen på facaden, så at starte her, er en god ide.

Der findes mange forskellige slags facadedøre at vælge imellem. Specielt facadedør med glas er populære i dag. Det giver godt lys til indgangen og det ser moderne og friskt ud. De fleste i dag er desuden hvide, da det er en farve der passer til nærmest alt og det kan være med til at få huset til at se lysere og gladere ud. 

Facadedøren er ikke det eneste på facaden du kan ændre. Det kan også være, den lille have på facaden skal friskes op med nogle nye planter eller fliserne foran huset trænger til en god vask. Det kan også være huset trænger til noget nyt maling udenpå. Der er mange ting på facaden man kan ændre og friske op, som kan gøre en kæmpe forskel.

Det indre hjem

Det er selvfølgelig ikke kun det uden på der gælder, det er også det inden i. Det nytter ikke noget at have et fint, friskt og pænt hjem udefra, hvis det slet ikke matcher inden i. Desuden er det indre jo specielt også vigtigt, da det er her du tilbringer din tid. Så hvad kan man gøre, for at friske hjemmet op inden i?

Først og fremmest kan noget ny maling gøre en stor forskel. Hvis man nu har de gammeldags gule vægge, så ser det bare ikke så moderne og lækkert ud. Allerede her kan noget maling gøre en stor forskel. Gulvet har også en ret stor betydning. Her er gulvafslibning måske en god ide eller også kan man skifte det helt.

For at have et mere moderne og friskt hjem, kræver det at man har fokus på det ikke bliver for mørkt, for rodet og for meget. Man skal ikke have for mange ting og sager, mængden af farver skal være begrænset og det skal generelt holdes simpel. Ligesom den hvide glas facadedør.