Hvad end du ejer en elkedel, kaffemaskine eller espressomaskine, er det sikker som Amen i kirken, at de af og til bliver tilstoppet med kalk. Dette sker ved hyppig brug, hvor kalken fra vandet sætter sig i maskineriet og det kalker til. Derfor, er det vigtigt, for at holde disse køkkenmaskiner kalkfrie og effektive, at du afkalker dem af og til. 

Hvorfor afkalkning?

Hvorfor overhovedet afkalkning af kaffemaskine? Ja, en effektiv afkalkning af din kaffe- eller espressomaskine gør, at disse maskiner holder meget længere. De arbejder også mere effektivt og hurtigere, når der ikke skal løbe vand igennem en slange fyldt med kalk. Desuden er det ulækkert at drikke kaffe med kalkrestser i.

Du har måske dit helt eget husmoderråd i forhold til at afkalke din kaffemaskine eller espressomaskine, hvor du bruger eddike og vand. Dette er sikkert også fint nok. Med et afkalkningsmiddel får du dog noget, der er meget effektivt og også til svære tilfælde af kalk, hvor det har siddet længe. Det kan være i elkedlen eller kaffemaskinen i sommerhuset, hvor I af og til ikke er der i længere tid ad gangen. Der kan man godt glemme at kalke kaffemaskinen af.  

Til både espressomaskiner, kaffemaskiner og elkedler

Det er ofte sådan, at selve producenten af kaffemaskinen anbefaler deres egne produkter, hvad afkalkning angår. Her får du nogle afkalkningstabletter, der er udviklet af Siemens. Se gerne efter gode tilbud, hvis du køber flere af dem ad gangen, så du sparer nogle penge. De er supernemme at bruge og kan både bruges til espressomaskiner, kaffemaskiner samt elkedler. De må dog ikke bruges til stål, der er galvaniseret eller produkter med emalje. Selvom afkalkningstabletterne er udviklet af én producent, kan du sagtens bruge dem til andre mærker kaffemaskiner, elkedler og espressomaskiner. Hermed undgår du, at dine køkkenmaskiner kalker til, samt undgår kalk i vandet. 

Køkkenmaskinerne holder længere 

Det er værd at bemærke, at der er noget bæredygtigt over at vælge at afkalke sine køkkenmaskiner jævnligt, for du får dem med længere levetid inkluderet. Hermed sparer du penge på den lange bane, fordi du ikke skal ud at købe nye køkkenmaskiner hvert andet øjeblik. Der bliver produceret mange produkter på verdensplan, der har en meget kort levetid og de ender som skrald.

Dette er synd, fordi mange køkkenmaskiner godt kunne have levet længere, hvis ejeren havde passet bedre på dem med afkalkning eller rengøring på anden måde. I disse tider, hvor priserne stiger på mange varer, er det blevet ekstra nødvendigt for pengepungen at passe godt på sine køkkenredskaber og andre forbrugsvarer, fordi man simpelthen ikke har råd til at købe nyt hele tiden. Forbrugsfesten er slut og dette gavner kun kloden og miljøet, når alle mennesker kærer sig om deres ting og maskiner og passer godt på dem. 

Afkalk din nærmestes kaffemaskine

Det lyder måske lidt sært, men en god gerning for dine nærmeste kunne godt være at afkalke deres kaffemaskine. Det ville være en sød gestus at gøre, især hvis det er et menneske med senior status. De vil helt sikkert elske en god kop kaffe uden kalk i.