Der er mange slags hegn, du kan vælge at sætte op omkring din have eller grund, men ingen er mere brugbare end komposithegn – årsagen til det ligger i 3 klare fordele for dig som hegnsejer. For det første er det meget holdbart, forstået på den måde, at der forventes mindst 30 års holdbarhed. Det andet er, at det er meget let for dig at vedligeholde, i og med at det ikke indeholder forgængelige materialer som for eksempel træhegn. Den sidste fordel ligger i det æstetiske udtryk, som kommer af, at det er lavet i et trælignende materiale, men ikke behøver vedligeholdelsen. 

Virkeligheden er, at der er flere og flere, der ender med at vælge komposit til deres hegn, i stedet for enten træ eller støbejern, fordi det er nemt at have med at gøre og holder så længe, som det gør. 

Et andet faktum er, at stort set alt, hvad der findes af hegn, der kommer i træ, også kan laves tilsvarende i komposit. 

Du behøver ikke kun nøjes med at lave hegn af komposit – du kan også vælge at bygge skure af det, du kan lave carporte, og du kan beklæde huse med det. 

Prisen på komposithegn og opsætning af det 

Som tommelfingerregel gælder det at jo flere fag hegn du får sat op, jo billigere vil det være pr. fag, og således vil 10 fag i 175 cm højde koste omkring 45.000 kr., mens 20 fag af samme hegn vil løbe op i 86.000. Der er lidt at spare ved at få sat mere op i første omgang. 

Det kan godt være, at det lyder dyrt – men tænk over, hvad du sparer af tid, penge og energi ved at du ikke skal lave løbende træbeskyttelse og vedligeholdelse over tid. Man kan sige, at du investerer i fremtiden. 

Men så kommer hegnet også med metal- eller betonstolper, som passer glimrende sammen med de forskellige hegnsfag, og fuldender det solide look. 

Fordi komposithegn er så gode til at kunne blive sat sammen på alle mulige måder, så kan du lave forskellige indhegninger og hyggekroge i haven, hvor du kan sidde i læ, sammen med familien og hygge over dit udekøkken, eller have en urtehave der er indhegnet. 

Så komposithegn er et udpræget luksushegn, der giver dig alle de fordele der er ved et vindtæt hegn, både til at omkredse din grund, men også til at skabe mindre arealer hvor I kan opholde jer uforstyrret. 

Der er også mange farver at vælge mellem, fordi det er en blanding af træ og plast, men med en træ-lignende look, så passer det godt ind sammen med den øvrige bevoksning i en have. 

Det er så nemt at sætte sammen, fordi delene er standardiserede, og dermed passer sammen uanset hvordan du vælger at gøre det, og hvilken højde og bredde du vil gøre det i. Så tag valget i dag, og se frem til mange somre sammen med familien, hvor I ikke behøver tænke på hegnet, ud over hvor god en investering det var dengang det blev anskaffet.