Gardiner kan gøre en verden til forskel i ens hjem og uanset hvilket rum, der er tale om, så er gardiner et must for et fuldendt look. Hvad end der er tale om soveværelset, hvor mørklægningsgardiner nærmest kan være uundværlige, eller om der er tale om stuen, hvor gardiner snarere fungerer som et finishing touch, så giver hørgardiner følelsen af fuldendthed i hjemmet.

Hørgardiner – det mest bæredygtige valg

Hør er et naturmateriale, fremstillet af hørplanten og dens stængel, og er derfor et af de mest bæredygtige valg af tekstiler. Dette skyldes, at der bliver brugt langt mindre vand i hørproduktionen end der eksempelvis gør ved bomuld. På den helt kemiske side bliver der også brugt langt færre pesticider i dyrkningen af hør og det kan forarbejdes helt uden brug af kemikalier. Alt i alt kræver hør langt færre ressourcer end de fleste andre tekstiler og er tillige ikke skadeligt for naturen, når det ikke længere kan benyttes, da det nedbrydes biologisk.

Ikke nok med, at hør har en masse fordele på det bæredygtige parametre, så har hør tillige temperaturregulerende egenskaber, der hjælper med at køle ned, når det er varmt og vice versa. Dette gør hør til et favorabelt valg, da det sikrer, at man eksempelvis får en bedre søvn uanset om det er sommer eller vinter. Ved at vælge hørgardiner i soveværelset, er man dermed sikret et bedre temperaturreguleret soveværelse i modsætning til hvis man valgte gardiner af polyester.

gardiner hør

Lækkert materiale, lækkert finish

Med sin lidt ru finish har hør i lang tid været et udskældt materiale, da det modsat bomuld har en tendens til at krølle lidt hurtigere. Kærligheden til hør har dog de sidste par år overvundet de fleste. Det naturlige, strandagtige, lyse og bløde look har indtaget de fleste garderober med bravur og senest også de fleste hjem.

De rette gardiner kan gøre en stor forskel for hjemmets helhedsindtryk, da de, ligesom gulvtæpper, er med til at forme hjemmet. Selvom gardiner i mange situationer umiddelbart først og fremmest kan synes uundværlige for ens søvns skyld, kan gardiner tillige får et rum til at syne større eller give en følelse af luksus.

Bring naturen ind i hjemmet

Et af de helt store trends i 2021 har helt klart været naturfarver- og materialer. I takt med, at samfundets fokus i høj grad er centreret omkring bæredygtighed og miljøproblemer, begynder forbrugerne at tænke i langt mere bæredygtige retninger, men uden at gå på kompromis med design og kvalitet. Ved at bruge hørgardiner er man stort set sikret hele paletten, da hør som et de reneste naturmaterialer, ligeledes fås i flere forskellige farver heriblandt den klassiske lattefarve, men også i grålige og hvide nuancer og tillige blålige og rødlige. Har man derfor en drøm om at gøre noget godt for vores klode, men samtidig et ønske om ikke at gå på kompromis med design og kvalitet, er hør i alle dets afskygninger, heriblandt hørgardiner, et ideelt valg.