Vil du gerne give dit hjem noget ekstra? Mange danskere lever i en bolig med fire hvide vægge, men sådan behøver det ikke at være. Du kan give dit hjem mere charme, mere personlighed og mere liv, hvis du vælger at give det en klat flot, farvet vægmaling.

Lyse farver

Lyse farver er i blandt de mest populære, når man skal vælge vægmaling, og det er der en rigtig god grund til. Lyse farver har nemlig en tendens til at åbne rummet op, så det virker større, og det er der mange, der godt kan lide. Fornemmelsen af et større rum bliver skabt, fordi de lyse farver reflekterer solens stråler, og det ekstra lys kan føles livsnødvendigt i de mørke vintermåneder, vi møder i Danmark. Du kan se, om du ikke også kan finde den rette vægmaling til dig, på maling.dk. Lyse farver, som for eksempel pastelfarver, er med til at skabe et roligt look, og det er blandt andet derfor, at man ofte bruger lyse farver som babyblå på børneværelser.

Mørke farver

Mørke farver har den modsatte effekt af de lyse farver, når det kommer til rummets størrelse. Et rum med fire mørke vægge kan føles mindre, og det kan blive meget dunkelt. Det er generelt ikke super anbefalet at vælge mørk vægmaling til alle fire vægge i ét værelse. Så er det bedre at male blot en enkelt eller to af væggene, så rummet får lidt kant, uden at det bliver overdøvende. Lys er jo godt for menneskets psyke, så det er ikke smart at bo i en helt mørkt hjem.

Kolde farver

Kolde farver er et populært valg, fordi de ofte er meget elegante. De optræder især i den moderne stil, fordi de passer til den professionelle fornemmelse, stilen søger efter. Dog kan det skabe et køligt look, som kan føles upersonligt, hvis man ikke passer på. Men med den rigtige indretning vil det selvfølgelig ikke være et problem; personlighed og charme i hjemmet kommer heldigvis ikke kun an på dit valg af vægmaling; din indretning har jo også en stor effekt.

blå maling til væg

Varme farver

Varme farver er med til at skabe det, mange mennesker associerer med hygge. Brune, røde, gule og orange nuancer giver den her fornemmelse af varme, som vi danskere elsker, fordi vi er afhængige af varme i de kolde vintermåneder. Et rum malet med vægmaling, som består af varme farver, kan fremstå som en hyggelig, lille hule, men det kan også blive for meget af det gode. Ligesom med mørke farver, kan det være smartere at holde sig til en væg eller to, eller blot til detaljer, i stedet for at male et helt værelse i varme farver.

Vægge med personlighed

Dit valg af vægmaling er med til at fortælle noget om dig; også hvis du vælger hvide vægge. Der er aldrig noget galt i at være eventyrlysten og eksperimentere med forskellige farvekombinationer, kontraster og mønstre. Slå dig løs og gå på opdagelse i vægmaling og se, hvordan du kan udtrykke dig selv igennem dit hjem.