For mange hører stumtjenere til fortiden. De hører til en tid, hvor skabe kun var dybe nok til at rumme et par dragter eller et par kjoler. Da det almindelige hjem begyndte at inkludere skabe af stadigt stigende størrelse, forsvandt stumtjeneren lige så stille. Hvilket er en skam!

Selvom de måske ikke er så populære længere, er det selvfølgelig stadig muligt at købe en ny stumtjener. Der findes efterhånden mange forskellige stumtjenere i mange forskellige designs. Du kan altså sagtens finde en helt enkel og stilren stumtjener, hvis det er det, du ønsker dig, men du kan også gå efter en lidt mere vild og anderledes, hvis det er mere dig.

Nogle stumtjenere er så iøjnefaldende, at den sidste ting du vil gøre, er at skjule deres skønhed under store lag tøj. Hvis du er heldig nok til at have en stumtjener ved hånden, er der her fem uventede måder, du kan bruge den på!

1. I køkkenet

Der er mange, der kender til problemet: at have for lidt skabsplads i køkkenet. Begrænset skabsplads får ofte folk til at gemme deres køkkengrej langt væk, som for eksempel nede i kælderen, hvilket gør det vanskeligt at hente det, når man rent faktisk har brug for det.

En god og solid stumtjener kan faktisk være med til at minimere dette problem. Du kan for eksempel hænge dine mest brugte stegepander, viskestykker og forklæder på stativets mange arme. Få fat i nogle s-kroge, som gør ophængningen lettere samtidig med, at du også beskytter din stumtjener og køkkenudstyr.

2. I børnenes værelser

Du kender helt sikkert dette scenarie, hvis du har børn: dit lille barn har i dagevis leget med én bestemt bamse, og lige pludselig kan du ikke finde den, da den er væk i rodet i den store legetøjskasse. I mellemtiden er skabsgulvet et stort farverigt kviksand: ting forsvinder dernede og du ser det aldrig igen.

Vi har dog en idé til at løse dette: Hold dine børns legetøj pænt organiserede og let tilgængelige i tunge poser og net, der er hængt fra armene på en stumtjener. Brug poser i forskellige farver til at skabe et flot udseende eller etablere en farvekodet organisationsplan.

tøjstativ

3. I badeværelset

I stedet for at installere håndklædekroge eller -stænger i badeværelset, skal du blot stille en stumtjener i hjørnet. Brug den ene side til håndklæder, den anden til morgenkåben – og så har du lige pludselig udviklet et fedt alternativ til vægopbevaring. Da stumtjeneren kommer i kontakt med fugt, skal du overveje at male eller forsegle overfladen med en klar eller farvet emaljeret spraymaling. Vælg en der producerer en vandafvisende gummibelagt belægning, så du ikke kun beskytter din stumtjener mod skader, men kan også forhindre dine håndklæder i at glide.

4. I soveværelset

Når du har placeret en stumtjener i soveværelset, spekulerer du måske på, hvordan du nogensinde har formået at leve uden en. Dette er en fantastisk måde at holde dit behagelige tøj rundt i huset fra gulvet og i stedet lige ved hånden. Du kan for eksempel hænge ting som slips og halstørklæder op på stumtjeneren. En stumtjener giver dig mulighed for at nyde (og vise) disse tilbehørs flotte mønstre, farver og teksturer, samtidig med, at de er pænt opbevaret og holdes krøllefri.

 

5. Udendørs

Hvis det er ordentligt forseglet, kan en træ- eller metalstumtjener placeres ude i haven, hvor en ny verden af ​​muligheder åbner sig for det. Hæng fuglehuse på de forskellige arme for at skabe et fint lille område til dine vingede venner. Eller snor en række lys omkring den for at skabe en unik udendørs gulvlampe, der helt sikkert får dine besøgende til at lyse op.