Dansk design er kendt i ind- og udland for den høje kvalitet og den minimalistiske stil. Det gælder både møbler og lamper. Når det gælder lamper, findes der en række kendte designere, hvis klassikere har prydet de danske hjem i årevis. En af dem er Verner Panton, som har gjort sig yderst bemærket gennem tiden. Du kender måske den elegante Flowerpot eller den ikoniske Globe? Bliv klogere på disse to lamper kreeret af Verner Panton i denne artikel. Hvis nogle af lamperne falder i din smag, kan de forhandles via dette link https://www.lampegiganten.dk/verner-panton/.

Mennesket bag

Verner Panton skriver sig ind i den danske designhistorie i selskab med navne som Arne Jacobsen, Vilhelm Lauritzen og Poul Henningsen. Han er især kendt for sine eksperimenterende designs. Han står bag klassiske lamper, men har også designet møbler. Her er han især kendt for Montana trådreolen og Tivoli stolen, som med sit minimalistiske udtryk kan passe til næsten ethvert hjem. Hos Verner Panton blev der eksperimenteret med former og farver på en eventyrlig og spændende måde.

Flowerpot

Denne lampe er for mange ikonisk og vil med stor sandsynlighed være den lampe, mange forbinder med Verner Panton. Den enkelte lampe kan både købes som pendellampe og som bordlampe i flere forskellige størrelser. Lampeserien er navngivet VP efterfulgt af et tal, der definerer den enkelte model. En af de mest kendte er VP3, hvor selve skærmen er skabt af en stor halvkugle foroven og en lille forneden. Disse to halvkugler afrunder lampen på en fin og elegant måde. Lampefoden består af en lille halvkugle på samme størrelse, der skaber symmetri dem imellem. Du kan kigge efter VP1, som er den hængende pendellampe eller VP9, som til forveksling ligner VP3, men er mindre og bærbar. Hvad der især vækker opsigt, er de mange fantastiske farver, du kan få denne Flowerpot i. Er du til de nedtonede grå og beige nuancer, eller skal din Flowerpot larme i rummet med en sennepsgul eller lyseblå tone? Uanset farve vil denne lampe stå flot og æstetisk. 

Globe

Lampemodellen Globe skiller sig ud og er sin helt egen. Det er en lampe, du kan blive ved med at kigge på og blive fascineret af. Pendellampen består af en gennemsigtig kuppel, som indeholder fem skærme, der på hver sin vis reflekterer lyset fra midten. Disse skærme forbindes af små tråde, som hænger sirligt imellem dem. Lampens forskellige former og farveindtryk giver den et unik udtryk. Globe vil med sin moderne skikkelse og sit legende udtryk gøre sig godt over et spisebord, som et selvstændigt kunstværk i en forgang eller som en pyntegenstand i stuens hjørne. Globe kan fås i flere forskellige nuancer, der på trods af lampens helt unikke look, kan skabe forskellige udtryk i din indretning. Du kan blandt andet erhverve dig en nedtonet Globe med hvide og ferskenfarvede nuancer eller den klassiske version i blå og rød, der skaber kontrast til det grå. Du kan købe denne enestående lampe i både 40 cm og 50 cm.